В хармония с природата

Пресинформации

Горски служители предотвратиха опит за контрабанда на дървесинаНа 23.06.2024 година, около 13.20 часа, при дежурство, горски стражар от ТП "ДГС Якоруда" забелязва три камиона, натоварени с дървесина.
При проверката установява, че камионите се движат без превозен билет и немаркирана с контролна горска марка дървесина. Служителят подава сигнал на компетентните органи и указва на шофьорите да останат на място.
Единият от тях започва да разтоварва камиона, правят се опити за саморазправа с горския стражар. Останалите двама шофьори тръгват обратно към обекта, където разтоварват незаконната дървесина. След това шофьорите на двата камиона се опитват да избягат с тях по горски пътища. Всички възможни изходи са блокирани от служители на ТП "ДГС Якоруда" и МВР. Шофьорите оставят камионите в гората и се отправят в неизвестна посока. Незаконната дървесина е описана и днес следва да се транспортира до двора на стопанството. Задържани са и два от камионите.
Обектът, от който е натоварена незаконната дървесина, е спечелен от фирма "Братя Ахмед" ЕООД, с. Конарско, община Якоруда, която е свързана с бившия кмет на селото - Ахмед Ахмед.